Doneer aan 113 Zelfmoordpreventie

Doneer aan 113 Zelfmoordpreventie

Iedere dag overlijden er in Nederland gemiddeld 5 mensen door zelfdoding. 

Lesbische, homo- en biseksuele personen doen 3 tot 5 keer vaker een suïcidepoging dan heteroseksuele jongeren; onder transgender (T) personen is dit zelf 5 tot 10 maal zo vaak. De impact van een zelfdoding is groot, het heeft een verwoestend effect op de omgeving. Meer dan 250.000 mensen worden jaarlijks door het immense verdriet geraakt dat het met zich meebrengt.

113 Zelfmoordpreventie heeft als missie dat niemand in Nederland eenzaam en radeloos hoeft te sterven door zelfdoding. Dat kunnen we niet alleen, dat kan alleen samen. Wat is er nodig voor suïcidepreventie in Nederland: 

Meer weten: een zelfdoding is zeer complex, er is nooit één oorzaak aan te wijzen, voor gerichte preventie is meer onderzoek nodig.

Meer praten: er rust nog altijd een taboe op praten over zelfdoding terwijl het gesprek juist zo belangrijk is. Mensen met suïcidale gedachten worstelen hier vaak alleen mee. Praten kan dit doorbreken en het begin zijn van een oplossing. Zo’n gesprek is spannend, maar iedereen kan het leren. Vrijwilligers in de lhbtiqa+ community spelen hierin een belangrijke rol. Om hen een groepstraining aan te kunnen bieden om het gesprek goed te kunnen voeren, zijn financiële middelen nodig. Help jij mee? 

Let op: Het gekozen bedrag wordt ieder jaar automatisch van je rekening afgeschreven. Let op: Het gekozen bedrag wordt iedere maand automatisch van je rekening afgeschreven.

Op onze dienstverlening zijn onze Algemene Voorwaarden & Privacyverklaring van toepassing.

Je gaat in totaal € 0 afrekenen.

Je privacy is gewaarborgd. Lees meer